Lockarp & Klippans Endurance Cup 2021

Söndagen den 17 Oktober bjöd på växlande väder - och mycket bra racing.

Söndagen började i skur och slutade i dur. Innan racet så regnade lite grand och banan var blöt när racet skulle starta. Istället för vår traditionsenliga Le Mans-start där man springer över startrakan till gokarten så valde vi att köra ett par uppvärmningsvarv för att förarna skulle få känna på underlaget samt att försöka bygga lite temp i däcken. Det blev vanlig start från startrutorna istället. Under de två följande timmarna så torkade banan upp och det blev utmanande att hela tiden försöka följa var greppet i banan var och så småningom följa det torra spåret snarare än det optimala race spåret.
Bäst lyckades Team Sallies som vann Race 1 följt av RBC Malmö och Team Wittrup Motel.

Till andra racet så var det omvänd startordning från resultatet i Race 1 samt byte av gokart så att den som vann fick köra sista lagets gokart och vice versa.
Consulting Denmark gjorde en lysande start från sin 16e startruta (de blev 4a i första heatet) och stormade genom fältet för att snart vara i ledningen. En ledning som de utökade hela tiden medans de andra ”topplagen” hade det svårare att ta sig fram.  Men så småningom så tog sig Team Sallies upp på en andra plats och började jakten på bortflyende Consulting Denmark.  Så sakteliga knappade de in på avståndet och nerverna blev nog påtagliga hos Consulting Denmark för att vid sista förarbytet så missade de stopplinjen in i depån och tappade tid plus en bestraffning på 20 sek.  Team Sallies kom om och vann med 32 sekunders marginal. Utan misstaget hade det nog varit jämnt till målflagg mellan dessa båda. Istället fick Consulting Denmark försvara sig mot Team Wittup Motel som körde ifatt på slutet och var bara en halv sekund efter in i mål. En halv sekund efter 2 timmar, det är tight racing. Och bara 4 sekunder senare så korsar RBC Malmö mållinjen som fyra. Vilket tight race!

Sammanlagt så blev resultatet från båda racen att Team Sallies blev vinnare före RBC Malmö och Team Wittrup Motel. De sistnämda körde ju i AM klassen så det innebar att de också blev vinnare av denna. På fjärde plats kom Consulting Denmark.

Alla resultat och varvtider finns i menyn ”Resultat”.