Intro

Lockarp & Klippans Endurance Cup 2024

Hej och kul att du har hittat hit. För dig som inte har deltagit i någon av våra långlopp med hyrkartar tidigare så hoppas vi att detta kan inspirera till att anmäla ett lag.

För vem?

För alla! I alla fall om du har fyllt 15 år . Avsikten är att du som är sugen på att tävla och har några likasinnade kompisar ska kunna anmäla ett lag och ha skoj tillsammans även när adrenalinet sätter in och hornen växer. Ett lag består av 3-5 deltagare (PRO lagen får ha 2 deltagare) men vi rekommenderar 3 deltagare då indelningen av förarbytena passar bäst så samtidigt som det blir mycket körning.
Ni behöver inte ha någon utrustning själv, inte någon licens eller någon som helst erfarenhet från motortävlingar. Vi har allt ni behöver och på denna sidan hittar du all information som behövs.

PS. Yngre deltagare kan få dispens efter att ha visat upp sin körskicklighet för oss.

Hur anmäler man sig?

Det är väldigt enkelt. Ni anmäler er här och betalar med Swish 123 453 64 13 eller på Bg 5667-1449.
Det koster 3.600 kr per tävling per lag.  Vill ni inte betala i förskott så går det bra att betala på tävlingsdagen också..

Även om Endurance Cup från och med 2023 är en serie på 5 deltävlingar så behöver man inte delta i alla tävlingarna utan det går lika bra att bara köra en eller ett par.

Tävlingsupplägget

Varje tävlingstillfälle kallas för en Round. Varje Round kan bestå av olika Race. För att skapa variation så kör vi olika upplägg vid varje tävling. En tävling, Round, kan bestå av flera korta race eller ett långt. Eller något mittemellan. Mer info under menyn Race. För 2024 så kommer alla deltävlingarna, Rounds, vara på 2×2 timmar.

Varje Round är en separat tävling med prisutdelning och medaljer till de tre första lagen. Vinnande laget får även en stor, fin, pokal att ta hem till bokhyllan. Eller varför inte till kontoret och visa kollegorna var skåpet ska stå.

Vid alla tävlingstillfällen börjar vi med en genomgång, briefing, 1 timme innan racestart. Här går vi igenom upplägget för dagen och alla regler som ni hittar här så att det är klart för alla vad som gäller. Det är fritt fram för frågor och som alltid är inga frågor för dumma.

Det är bra om ni har anmält er och vägt in er innan briefingen så samling gärna 2 timmar innan racestart.

Förberedelser

Det finns ingen tid till träning på tävlingsdagen så det är en god idé att komma och träna lite någon dag tidigare. Har ni inte testat våra banor och gokartar tidigare så är det absolut att rekommendera. Det kan vara bra att bekanta sig med både bana och utrustning innan allt brakar lös.