Intro

Lockarp & Klippans Endurance Cup 2020

Hej och kul att du har hittat hit. För dig som inte har deltagit i någon av våra långlopp med hyrkartar tidigare så hoppas vi att detta kan inspirera till att anmäla ett lag.

För vem?

För alla! I alla fall om du har fyllt 15 år . Avsikten är att du som är sugen på att tävla och har några likasinnade kompisar ska kunna anmäla ett lag och ha skoj tillsammans även när adrenalinet sätter in och hornen växer. Ett lag består av 2-6 deltagare men vi rekommenderar 2-4 deltagare då indelningen av förarbytena passar bäst så.
Ni behöver inte ha någon utrustning själv, inte någon licens eller någon som helst erfarenhet från motortävlingar. Vi har allt ni behöver och på denna sidan hittar du all information som behövs.

PS. Yngre deltagare kan få dispens efter att ha visat upp sin körskicklighet för oss.

Hur anmäler man sig?

Det är väldigt enkelt. Ni anmäler er här och betalar med Swish 123 453 64 13 eller på Bg 5667-1449. Det koster 3.300 kr per tävling per lag eller 12.000 kr om ni vill anmäla er till alla 4 deltävlingarna. Betalningen skall vara oss tillhanda senast 10 dagar innan det är racestart annars kan vi inte garantera er plats.

Även om Endurance Cup är en serie så behöver man inte delta i alla deltävlingar om man inte vill. Det går lika bra att köra en, två eller tre deltävlingar. 

Tävlingsupplägget

Varje tävlingstillfälle kallas för en Round. Varje Round kan bestå av olika Race. För att skapa variation så kör vi olika upplägg vid varje tävling. En tävling, Round, kan bestå av flera korta race eller ett långt. Eller något mittemellan. Mer info under menyn Race.

Varje Round är en separat tävling med prisutdelning och medaljer till de tre första lagen. Vinnande laget får även en stor, fin, pokal att ta hem till bokhyllan. Eller varför inte till kontoret och visa kollegorna var skåpet ska stå.

Vid alla tävlingstillfällen börjar vi med en genomgång, briefing, 1 timme innan racestart. Här går vi igenom upplägget för dagen och alla regler som ni hittar här så att det är klart för alla vad som gäller. Det är fritt fram för frågor och som alltid är inga frågor för dumma.

Cupen

Vill man så deltar men i alla fyra Rounds. Vid de tre första Rounds så är det ett gemensamt resultat för båda klasserna. Där finns plats för 15 lag vid varje round och det är först till kvarn oavsett vilken klass man önskar köra. De lag som anmäler sig till hela serien har företräde till en plats när det blir fullt.

Till finalen i Lockarp 18 Oktober så utökar vi till ett dubbelt så stort startfält med 30st kartar på banan samtidigt. Då finns det 15 platser för PRO-serien och 15 platser för AM-serien. Oavsett serie så tar man med sina poäng från tidigare Rounds och adderar poängen från finalen. Vi utser en totalvinnare av serien/PRO-serien samt en vinnare av den nya AM-serien.

Vid anmälan bekräftar man vilken serie ens lag vill tillhöra. Organisatören Lockarp & Klippans Gokart har befogenhet att bestämma om laget tillhör PRO eller AM serien samt att flytta ett lag under säsongens gång om laget uppenbart kör i fel klass.

Förberedelser

Det finns ingen tid till träning på tävlingsdagen så det är en god idé att komma och träna lite någon dag tidigare. Har ni inte testat våra banor och gokartar tidigare så är det absolut att rekommendera. Det kan vara bra att bekanta sig med både bana och utrustning innan allt brakar lös.